Zadar

POLICIJA TRAŽI EKSPLOZIVNE NAPRAVE

FOTO: Na sudu nema bombi, evakuirani Supernova, City Galleria, Interspar...

Zbog dojave o podmetnutoj napravi na zgradi suda na teren su upućeni protueksplozijski stručnjaci

NOVO Obavljenim pregledima nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

RANIJE

U seriji dojava o bombama u trgovačkim centrima u Hrvatskoj pošast je stigla i do Zadra. Iz PU zadarske potvrdili su da su zatvoreni trgovački centri Supernova i City Galleria te policijski službenici provjeravaju ima li u njima eksplozivnih naprava. Neslužbeno doznajemo da je evakuiran i trgovački centar Interspar nasuprot Autobusnog kolodvora u Zadru, a moguće je da su dojave poslane i u druge trgovačke lance.

Dovršeni su pregledi obje zgrade suda te je utvrđeno da u njima nije bilo eksploziva.

RANIJE

Zbog dojave o bombi koja je stigla prije 10 sati, evakuirana je zgrada Županijskog suda na Poluotoku. Oko 11 sati započela je i evakuacija zgrade "plavog" suda na Voštarnici u kojemu su smješteni Trgovački i dio Općinskog suda, a za koju je nešto kasnije zaprimljena ista dojava. Iste prijetnje jutros su upućene sudovima na području Zagreba, Varaždina, Dubrovnika, Splita, Pule...

Potvrdu informacije o evakuaciji korisnika zgrade u Ulici Borelli dobili smo na zadarskom sudu, a potvrdili su nam je i u Policijskoj upravi zadarskog.

- Zbog dojave o podmetnutoj napravi na zgradi suda na teren su upućeni protueksplozijski stručnjaci koji će utvrditi radi li se o lažnoj dojavi, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin, ne otkrivajući na koji je način prijetnja upućena.

Zbog evakuacije su, naravno, otkazane sve današnje rasprave. Motiv dojava još uvijek nije poznat, no s obzirom na recentna događanja mogao bi biti povezan s rusko-ukrajinskim sukobom.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA