Zadar

IMMEDIATE RESPONSE

Zbog vojne vježbe pojačan promet autocestom od Zadra

U sklopu priprema za međunarodnu vojnu vježbu „Immediate Response 21" od srijede, 5. svibnja očekuje se pojačan cestovni promet na relaciji od Zemunika do Slunja

U sklopu priprema za međunarodnu vojnu vježbu „Immediate Response 21" od srijede, 5. svibnja 2021. te u narednim danima, očekuje se pojačan cestovni promet na relacija od Zemunika, autocestom A1 do Gornje Ploče, te dalje državnom cestom D1 preko Ličkog Petrovog Sela do Slunja.

Radi se o premještaju vojne opreme iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku do vojnog poligona "Eugen Kvaternik" u Slunju, za potrebe vojne vježbe „Immediate Response 21", koja će se provesti na vojnom poligonu u Slunju od 17. svibnja do 2. lipnja 2021. godine.

Međunarodna vojna vježba "Immediate Response 21" provodit će se u sklopu vježbi "Southern Exercise Portfolio" pod zapovjedništvom američkog Zapovjedništva za Europu (EUCOM) i dio je vježbe "DEFENDER-Europe 21" (DE21) koju Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) provodi na području Europe od travnja do početka lipnja 2021. Pored Republike Hrvatske, vježba se provodi i na teritoriju Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

"Immediate Response 21" ujedno je i jedna je od vojnih vježbi u okviru "Hrvatskog bedema 1991.- 2021.", niza aktivnosti i vježbi koje se provode povodom obilježavanja 30. obljetnice Hrvatske vojske.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA