Sport

NIJE ISPUNIO CILJEVE

Želimir Terkeš i HNK Zadar sporazumno raskinuli ugovor

Nakon obavljenih razgovora s trenerom Terkešom i analize situacije s pogledom na perspektivu, u interesu kluba donesena je odluka o sporazumnom raskidu ugovora, kažu u klubu

HNK Zadar izvijestio je kako Želimir Terkeš više neće biti trener prve momčadi.

- Legendarni igrač NK Zadra i naš trener protekle gotovo dvije godine Želimir Terkeš stavio je mandat na raspolaganje Upravnom odboru kluba nakon završetka polusezone. Nakon obavljenih razgovora s trenerom Terkešom i analize situacije s pogledom na perspektivu, u interesu kluba donesena je odluka o sporazumnom raskidu ugovora.

Želimir Terkeš je prvim trenerom HNK Zadar imenovan početkom siječnja 2021. godine u trenutku kada je naš klub tek stvarao momčad i igrao u 1. ŽNL Zadarske županije. Nakon osvojenog 1. mjesta - pod vodstvom Terkeša je ostvareno 12 pobjeda i 2 poraza, HNK Zadar je uspješno prošao i kvalifikacije u kojima se nadmetao s ONK Metković i NK GOŠK Kaštela te se na taj način plasirao u 3. HNL jug (3 rang). U sezoni 2021./2022. nakon jeseni s učinkom od 1.41 osvojenih bodova po utakmici, prva momčad HNK Zadar je u nastavku ostvarila puno bolji rezultat i došla na dva boda od plasmana u 2. NL. Ipak, krajnji učinak od 1,74 boda po utakmici nije bio dovoljan za ostvarenje cilja. Želimir Terkeš je na klupi HNK Zadar dočekao i novu sezonu u 3. NL jug (2022./2023.), te je njegova momčad ostvarila 10 pobjeda, 2 neriješena i 3 poraza što u ovosezonskim konstelacijama snaga nije bilo dovoljno za 1. mjesto. Navedenom je kumovala lošija završnica u kojoj je HNK Zadar u četiri kola ubilježio svega jednu pobjedu što je pogoršalo dojam i utjecalo na atmosferu u momčadi.

Vrata HNK Zadar za Želimira Terkeša će uvijek biti otvorena, zadarski plavi nikada neće zaboraviti igrački i trenerski doprinos našeg „Terke". Rastajemo se prijateljski i u sportskom duhu s visokom dozom poštovanja u nadi da će nam se u idealnom trenutku u budućnosti putevi ponovo spojiti, poručili su iz kluba, zaželjevši mu zdravlje i uspjeh u budućoj trenerskoj karijeri.

PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA