Zadar

ISHOD NATJEČAJA IZ STUDENOG U GRADU ZADRU

Zna se tko je dobio posao u Odjelu za EU fondove, navala za Katićev odjel

Na stranici Grada Zadra odavno nije bilo objave o tome tko je po natječaju zaposlen u gradskoj upravi.

Na stranici Grada Zadra odavno nije bilo objave o tome tko je po natječaju zaposlen u gradskoj upravi. Istina da je lani na neko vrijeme zbog izbora bilo blokirano zapošljavanje, a prvi veći natječaj objavljen je u studenom 2021.

I dok je Odjel za EU fondove danas objavio rezultate, to se još uvijek očekuje iz Odjela za gospodarstvo, obrtništvo i otoke koji zapošljava višeg stručnog suradnika za turizam, zaštitu potrošača i civilnu zaštitu.

U prosincu smo povodom tih natječaja problematizirali nedostatak kadra ili osiromašen kadrovski potencijal s obrazovanjem koje ne odgovara potrebama tržišta.

Dok je za dva radna mjesta u Odjelu za EU fondove stiglo osam prijava, a na kraju je prirodna selekcija natječaja dovela do dvoje kandidata, za stručnog suradnika u turizmu bilo je 14 kandidata. U tom istom Odjelu, postoji radno mjesto voditeljice Odsjeka za poduzetništvo, obrtništvo, turizam, zaštitu i spašavanje i informatiku, a zaposlen je samo viši referent za informatiku.

Tako su u Odjelu za EU fondove stalni posao na kraju dobili oni koji su dosad bili zaposleni i financirani iz EU projekata na kojima su radili. Stalno zaposlenje dobili su Anamaria Sorić, magistra europskih poslovnih studija te Ivan Plazina, stručni specijalist inženjer sigurnosti i zaštite-smjer zaštita okoliša.

Tko je dobio stalni posao višeg stručnog suradnika za širok resor znanja i vještina, objavit će se za koji dan, doznajemo od pročelnika Ivice Katića.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA