Zadar

OŠTRA RASPRAVA SA ŽUPANOM BOŽIDARKOM LONGINOM

Zbog Katuše su otkaz dale 64 medicinske sestre, a Vas za njih nije briga

Da vas zaboli sestra bi bila prva koja bi Vam doša pomoći, kritizirao ga je Žuvela.

Ivica Žuvela upozorio je danas na sjednici Županijske skupštine župana Božidara Longina na nezakonitosti u Zavodu za hitnu medicine Zadarske županije to mobing u Općoj bolnici. Pitao ga je i što misli poduzeti u jednom i drugom slučaju.

- U Zavodu za hitnu medicinu ravnatelj Ivica Erlić više se puta oglušio o Zakon o braniteljima, o čemu imam nalaz inspekcije te nalog ministra Beroša da se problem riješi. Nije vam problem što se zapošljavaju koordinatori mimo specijalizacije ili frizerke u računovodstvo? Mislim da to pokazuje da ravnatelj radi što hoće i kako ga volja, ustvrdio je Žuvela.

Longin je odgovorio kako je u Zavod već poslana revizija, a što se tiče ostavke koju je predsjednik Upravnog vijeća Vladimir Kovačević ponudio zbog navodnih nezakonitosti, podsjetio je kako je upravo Kovačević inzistirao na njemu.

Drugo pitanje bilo je o glavnoj sestri Opće bolnice Zadar Dariji Katuši, koja je ostala na tom mjestu iako je, prema Žuvelinim navodima, zbog njezinog mobinga i linča otkaz dalo 64 medicinskih tehničara i sestara.

- Ne mislim se baviti sestrama u bolnici, odgovorio mu je Longin, što je vijećnika jako razljutilo.

- Ostao sam bez teksta. Vas ne zanimaju sestre! Koji staleži Vas zanimaju, a koji ne? Trebaju Vas zanimati i sestre i čistačice. Da vas zaboli sestra bi bila prva koja bi Vam doša pomoći, kritizirao ga je Žuvela.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA